A duhet ta bëjmë vak sinën kineze? Mjeku Alimehmeti: Për këtë grupmoshë kemi informacion se..


Mjeku i njohur Ilir Alimehmeti, anëtar i Akademisë së Shkencave, foli në A2 mbi procesin e vaksinimit në Shqipëri.

A duhet ta bëjmë vaksinën kineze? Alimehmeti u shpreh se grupshosha nga 18-59 duhet ta bëjë këtë vaksinë, pasi ka informacione dhe janë kryer testimet.

“Dimë që është testuar faza e parë dhe e dytë klinike, ku ka treguar një efikasitet në moshën 18-59 vjeç. Më pas kemi studime të fazës së tretë, të cilat janë kryer në vende të ndryshme të botës për faktin që Kina nuk kishte raste. Është e natyrshme që testimet të kryhen në vende të tjera.

Për grupmoshën 18-59 vjeç kemi informacion. Kjo grupmoshë ndoshta duhet ta bëjë vaksinën, në mungesë edhe të diçkaje më të mirë”, u shpreh Alimehmeti.

Be the first to comment on "A duhet ta bëjmë vak sinën kineze? Mjeku Alimehmeti: Për këtë grupmoshë kemi informacion se.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*