E mjekoi e i shpëtoi jetën në vitin 1984, mjellma e ndjek nga pas çdo ditë për 37 vite: Edhe nga kjo botë bashkë do ikim…


Ishte viti 1984 kur Rexhep Mirzan, gjeti në një fshat të largët të provincës Edirne në Turqi, një mjellmë të vogël me krahun e thyer.

Burri punonte si postier dhe kishte shkuar atje për të shpërndarë letrat. Pasi mbaroi punën, vendosi që shpendin ta marrë me vete në shtëpi. I kuroi krahun e thyer duke ia lidhur me copa druri e litarë dhe e ushqeu, derisa mjellmës i erdhën sërish fuqitë.

Por momenti i largimit të këtij shpendi shtegtar nuk erdhi ku rrë. Mjellma nuk u largua dhe qëndroi për plot 37 vite me Rexhep Mirzan.

Media në Turqi i ka kushtuar një artikull kësaj miqësie prej thuajse 4 dekadash mes njeriut dhe shpendit.

“Isha në fshat kur e pashë të bukurën time. E mora në makinë dhe pasi mbaruar me shpërndarjen e postës e solla në shtëpi. Kur u shërua ajo mund të kishte ikur fare kollaj, por nuk e bëri. Tani jam 63 vjeç dhe qëndroj me të që prej vitit 1984. Edhe kur ka përmb ytje në zonën tonë, ajo nuk ikën.

Be the first to comment on "E mjekoi e i shpëtoi jetën në vitin 1984, mjellma e ndjek nga pas çdo ditë për 37 vite: Edhe nga kjo botë bashkë do ikim…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*