Gjithë shqiptarët preken nga infe ksionet e sinuseve, ja cila bimë bën mrekulli dhe ju shëron: Përdoreni kështu….

Rrikë është një bimë medicinale që ka qenë e njohur edhe për prindërit dhe gjyshërit tanë.
Ajo u la përkohësisht në harresë dhe u zëvendësua nga il’açe farmaceutike të shumta, por rika është kthyer sërisht në treg si një il’aç i fuqishëm bimor.

Rrika (lloj rrepe) kundër ftohjes dhe bronkitit – recete mjekuese – MjekuMusliman.com

E gjeni ne cdo market te mundshem nuk keni perse te beheni merak, gjithashtu kjo eshte pamja e saj : Rrika është veçanërisht e fuqishme në trajtimin e sinusit dhe çliron rrugët e frymëmarrjes duke ndihmuar në lu ftimin e të ftohtit, gripit dhe kongjestionit të mushkërive.

Ajo është gjithashtu il’aç efektiv për lu ftimin e inf. eksionit të traktit urinar. Kur përdoret si një il.aç natyral, ajo vjen pa asnjë efekt anësor.
Në të njëjtën kohë, rika na jep një kënaqësi të veçantë të kuzhinës.

Do. za efektive ditore e rrikës është rreth 1 gram, përkatësishtë më pak se një lugë e mesme

Nevojiten: 2 filxhanë me mjaltë, 1/2 e filxhanit me xhenxhefil të grimcuar, 1/2 e filxhanit me rrikë të grimcuar.

Përzijini të gjithë këta përbërës dhe lëreni të qëndrojë, nëse është e mundur, së paku disa javë.

Një lugë të mesme të kësaj përzierje konsumojeni kur keni dhembje fyti, kollitje, keni simptome të ftohjes dhe gripit, apo shtojeni një lugë të mesme në cajin prej sherebele.

Be the first to comment on "Gjithë shqiptarët preken nga infe ksionet e sinuseve, ja cila bimë bën mrekulli dhe ju shëron: Përdoreni kështu…."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*