Ishte Viti 1997 Kur Burri E La Se Ajo Priste 7 Binjakë. 20 Vite Pas Ajo U Rrënqeth, Uaa Si Ndodhi Kështu…

Nuk ka gjë më të bukur në jetë kur ju gjeni dashurinë e jetës tuaj. Dhe më pas ju bekoheni me fëmijë, krijoni familje dhe secili prej jush kërkon të japë më të mirën për familjen e tij.

Por, sa herë që mund të pyesim një çift se sa fëmijë do të bëni, shumica përgjigjen jo më shumë se dy. A e imagjinoni ndonjëherë që në shtátzáninë e parë, një grua pret 7 binjakë? Për disa mund të jetë një lajm i mrekullueshëm sepse kanë dëshirë të kenë shumë fëmijë, ndërsa një kategori tjetër njerëzish mund të mendojnë se me ardhjen e kaq shumë fëmijëve, jeta do të vësh.tirësohet shumë. Kjo është historia e një nëne që sapo mësoi se do të kishte kaq shumë fëmijë, kaloi në “qiellin e shtatë”.

Gruaja, e quajtur Bobi MekKogi ishte bashkëshortja e Keni MekKogit. Ishin lidhur dhe martuar prej shumë kohësh por nuk mund të bënin dot fëmijë. Një ditë, ata vendosën të provojnë metodën e nisemi.nimit artificial, duke shpresuar se shpresa e tyre e vetme do të jepte fryte. Por, si për çudi çdo gjë shkoi sipas dëshirës së tyre. Mjekët bënë kontrollet e fundit dhe i dhanë një lajm Bobit që ajo u mrekullua kur e dëgjoi. Ajo kishte plot 7 fëmijë në bark dhe do të bëhej nëna e pare që do të sillte në jetë një numër kaq të madh fëmijësh.

Edhe pse sfida ishte e madhe dhe jeta iu bë shumë e vësh.tirë, sërish Bobi ia doli mbanë, duke sjellë në jetë 7 bebe shumë të ëmbla. Ajo kishte planifikuar edhe emrat e tyre duke i quajtur: Keni, Aleksis, Natali, Kelsi, Natan, Brendon dhe Xhoel. Por, edhe pse gëzimi i fëmijëve ishte i madh, gruaja u përball me shumë sfida dhe vësh.tirësi në jetë pasi në vitin 1997, bashkëshorti i saj nuk mund ta dùrònte dot këtë familje të madhe dhe vendosi të bráktísë familjen e tij.

Gruaja e përballoi këtë fakt dhe u mjaftua vetëm me dhuratën e Zotit dhe vendosi që të gjithë jetën e saj dhe motivimin e saj ta kushtonte rritjes së fëmijëve. Vetmia e saj ra shumë në sy, ndaj dhe autoritetet vendosën që t’i japin një dorë edhe pse ndihma ishte shumë e vogël. Ndaj dhe Bobi në dèshpèrim e sipër i shkroi Presidentit të SHBA-vë, asokohe Bill Klinton dhe si për fat letra e saj mbërriti tek ai. Personalisht Klinton iu përgjigj duke i thënë se ajo nuk ishte e vetme dhe se do të ndihmohej ashtu siç meriton një nënë me aq shumë fëmijë.

SHBA i dha Bobit një shumë të mjaftueshme të ardhurash për të përballuar shpenzimet e ushqimeve, të shëndetësisë dhe mbi të gjitha shteti mori përsipër shkollimin e të gjithë familjes së madhe. Kohët e fundit, kompanitë filmike kanë kontaktuar Bobit pasi kërkojnë të xhirojnë një dokumentar për historinë e gruas, e cila është kthyer në një motivim për të gjitha femrat në botë. Për faktin se ajo nuk hòqí dorë kurrë nga familja e saj dhe rriti të gjithë fëmijët edhe pse pa ndihmën e një bashkëshorti që u lárgùa “natën”.

Jeta është plot surpriza! Fëmijët u rritën dhe tashmë ata janë shkolluar dhe kanë nisur të punojnë, dhe kështu i janë bërë një ndihmë e madhe mamasë së tyre. Bobi u mrekullua duke përjetuar çaste fantastike në jetën e saj të rrethuar me aq shumë fëmijë, edhe pse tani shprehet se ka nisur të ndihet e vetme, pasi secili prej tyre ka marrë një drejtim në rrugën e jetës. “Jam krenare për të gjithë ata dhe lutjet e mia të fundit janë që t’i shoh gjithë jetën time të lumtur”, thotë Bobi.

Bobi është simboli i shumë grave, pasi ajo dha gjithçka që të rriste fëmijët e saj të cilët tashmë janë kthyer në punëtorë të devotshëm dhe të ndershëm.

Be the first to comment on "Ishte Viti 1997 Kur Burri E La Se Ajo Priste 7 Binjakë. 20 Vite Pas Ajo U Rrënqeth, Uaa Si Ndodhi Kështu…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*