Kisha Këtë Sëmundje Dhe Shkova Te Mjeku/ Më Tha Të Ha 3 Kumblla Në Ditë: Nuk Do Ta Besoni Sa Mirë Më Kanë Bërë, Provojeni Edhe Ju

Kisha këtë sëmundje dhe shkova te mjeku/ Më tha të ha 3 kumblla në ditë: Nuk do ta besoni sa mirë më kanë bërë, provojeni edhe ju

Kisha këtë sëmundje dhe shkova te mjeku/ Më tha të ha 3 kumblla në ditë: Nuk do ta besoni sa mirë më kanë bërë, provojeni edhe ju

Ngrenia e rregullt e kumbullave rrit ndjeshem dendesine minerale te ko ckave. Nje studim u perqendrua tek roli i ngrenies se kumbullave ne shendetin e ko ckave te grave. Grate qe moren pjese ne studim u ndane ne dy kategori.
Ngrenia e rregullt e kumbullave rrit ndjeshem dendesine minerale te ko ckave. Nje studim u perqendrua tek roli i ngrenies se kumbullave ne shendetin e ko ckave te grave. Grate qe moren pjese ne studim u ndane ne dy kategori.

Ne kategorine e pare moren pjese grate qe konsumonin kumbulla rregullisht. Ne te dyten, morren pjese gra qe konsumonin molle rregullisht.

Te dyja grupet merrnin gjithashtu kalçium dhe vitamin D.

Roli i kumbullave per shendetin e ko ckave

Studiuesit u shprehen se kumbullat kane aftesine te pen gojne fra kturat dhe dobesimin e ko ckave. Ata rekomandojne ngrenien e dy deri ne tre kumbullave ne dite, nje sasi qe duhet rritur me vone ne 6 deri ne 10 kumbulla ne dite.Sipas studiuesve kumbullat e njoma por edhe ato te thata jane te sigurta per konsum per te gjitha grupmoshat. Kumbullat kane aftesi te jashteza konshme per te ushqyer dhe mirembajtur ko ckat.

Kumbullat kane nje efekt laksativ dhe pastrues per te gjithe sistemin tretes. Ato jane plotesisht te rekomandueshme kunder konstipacionit. Nje racion me kumbulla ofron 2.5 grame proteina dhe ploteson 13% te kerkesave tuaja ditore per hekur.

Ky mineral eshte i dobishem kunder anemise dhe per qarkullimin e duhur te gja kut. Por le te kthehemi tek shendeti i ko ckave dhe roli i kumbullave te thata. Nje sasi prej 3-4 kumbullash ofrojne 290 mg kalium. Kaliumi njihet si gardiani i fshehur i ko ckave. Ky mineral eshte i nje rendesie te madhe sepse neutralizon acidet e demshme qe shterojne dendesine ko ckore.

Keto acide i gerryejne ko ckat me shpejtesi dhe kaliumi sherben per t’i pen guar ato. Per me teper, kaliumi sherben per te ruajtur sasite e kalçiumit ne trup dhe pengon nxjerrjen e tij nepermjet urines.Ne kategorine e pare moren pjese grate qe konsumonin kumbulla rregullisht. Ne te dyten, morren pjese gra qe konsumonin molle rregullisht.Te dyja grupet merrnin gjithashtu kalçium dhe vitamin D.

Roli i kumbullave per shendetin e ko ckave

Studiuesit u shprehen se kumbullat kane aftesine te pen gojne fra kturat dhe dobesimin e ko ckave. Ata rekomandojne ngrenien e dy deri ne tre kumbullave ne dite, nje sasi qe duhet rritur me vone ne 6 deri ne 10 kumbulla ne dite.Sipas studiuesve kumbullat e njoma por edhe ato te thata jane te sigurta per konsum per te gjitha grupmoshat. Kumbullat kane aftesi te jashteza konshme per te ushqyer dhe mirembajtur ko ckat.

Kumbullat kane nje efekt laksativ dhe pastrues per te gjithe sistemin tretes. Ato jane plotesisht te rekomandueshme kunder konstipacionit. Nje racion me kumbulla ofron 2.5 grame proteina dhe ploteson 13% te kerkesave tuaja ditore per hekur.

Ky mineral eshte i dobishem kunder anemise dhe per qarkullimin e duhur te gja kut. Por le te kthehemi tek shendeti i ko ckave dhe roli i kumbullave te thata. Nje sasi prej 3-4 kumbullash ofrojne 290 mg kalium. Kaliumi njihet si gardiani i fshehur i ko ckave. Ky mineral eshte i nje rendesie te madhe sepse neutralizon acidet e demshme qe shterojne dendesine ko ckore.

Keto acide i gerryejne ko ckat me shpejtesi dhe kaliumi sherben per t’i pen guar ato. Per me teper, kaliumi sherben per te ruajtur sasite e kalçiumit ne trup dhe pengon nxjerrjen e tij nepermjet urines

Be the first to comment on "Kisha Këtë Sëmundje Dhe Shkova Te Mjeku/ Më Tha Të Ha 3 Kumblla Në Ditë: Nuk Do Ta Besoni Sa Mirë Më Kanë Bërë, Provojeni Edhe Ju"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*