Kjo grua ka qenë shtatzënë 46 vite dhe 9 muaj, mjekët kanë vënë duart në kokë kur e zbuluan: Ja pse ndodh ky fenomen

Biologjia është një shkencë e mahnitshme dhe trupi i njeriut gjithmonë e ka provuar këtë fakt në mënyrën më të çuditshme dhe të imagjinueshme.
Edhe pse është e vështirë për t’u besuar një grua ka qenë shtatzënë, për 46 vite dhe 9 muaj.

Kjo grua shtatzënë 46-vjeçare më në fund lind

Ajo mbeti shtatzënë para shumë vitesh, por fëmija i saj nuk lindi. Mjekët thanë se ajo e humbi fëmijën dhe se nuk do mundej të kishte më fëmijë.
Gruaja birësoi dhe rriti tre fëmijë dhe madje u bë gjyshe.

Zahra bëri një jetë të qetë, sikur shtatzënia të mos kishte ndodhur dhe nuk e mendonte se kishte humbur një fëmijë.
Por një ditë papritur asaj i nisën dhim bjet. Djali i saj, i shqetësuar për mirëqenien e nënës së tij, dëshironte që ajo të takonte një specialist.

Mjeku mendoi se ajo kishte një tu mor në vezore, por jo ishte dhe më e rëndë. Ajo vazhdonte të ishte shtatzënë edhe pas 46 vitesh, por si ndodh kjo?

Ishte foshnja e palindur e Zahras. 46 vjet më parë, Zahra kishte një shtatzëni ekt opike, ku fetusi kishte shp ërt hyer tubin fallopian dhe po zhvillohej në zga vrën e barkut.
Më vonë, fetusi i pa jetë u bë një trup i huaj.
Pa kujdes para lindjes, shumica e shtatëzënësive ek topike përfundojnë në ab ort ose madje edhe në hu mbje të jetës të nënës.
Sidoqoftë, në rastin e Zahra-s, kjo nuk ndodhi. Ashtë një mrekulli që Zahra nuk hu mbi jetën. Fetusi ishte ngurtësuar aq shumë saqë dukej si një gur.

Ju mund të pyesni veten se si është e mundur kjo nga ana mjekësore, por ka një arsye të mirë pse ky devijim i veçantë mjekësor mund të duket i pabesueshëm.
Në pak më shumë se 400 vjet shkencë mjekësore të regjistruar, ka pasur vetëm rreth 300 raste të dokumentuara të një fenomeni të tillë.
Kështu që historia e kësaj gruaje, Zahra Aboutalib nga Casablanca, Marok, është vërtet e rrallë.

Be the first to comment on "Kjo grua ka qenë shtatzënë 46 vite dhe 9 muaj, mjekët kanë vënë duart në kokë kur e zbuluan: Ja pse ndodh ky fenomen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*