KUJDES – Depilimi në këtë zonë të trupit mund t’u shkaktojë vdekje të menjëhershme

KUJDES – Depilimi në këtë zonë të trupit mund t’u shkaktojë vdekje të menjëhershme

KUJDES – Depilimi në këtë zonë të trupit mund t’u shkaktojë vdekje të menjëhershme

Mjekët kanë paralajmëruar gjithmonë për kujdesin që duhet pasur me metodat që përdorim për higjenën tonë personale pasi gabimi më i vogël mund të rezultojë fatal për ne.

Depilimi është një nga ato raste ku rreziqet janë më të madhe dhe shpesh mjekët janë shprehur se të depiluarit në pjesë të caktuara në trup është i rrezikshëm dhe nuk duhet bërë!

Kështu, ju ndoshta nuk e dinit por nëse hiqni qimet nga hunda në mënyrën e gabuar t’u kushtojë edhe jetën.

Ky rrezik vjen pasi fytyra jonë ka një pjesë që quhet “trekëndëshi i vdekjes”, në të cilin ka shumë arterie, vena dhe kapilarë. Kjo pjesë shumë delikate fillon nga pjesa e sipërme e hundës dhe përfundon në cepat e buzëve.

Duke shkulur qimet nga hunda, ju mund të keni dëmtuar njëkohësisht një nga këto vena ose kapilarë. Pjesa e dëmtuar në këtë rast bëhet shumë e ndjeshme dhe delikate duke mbledhur bakterie të rrezikshme për imunitetin e trupit tuaj.

Kështu që nëse nuk doni të rrezikoheni, mjekët rekomandojnë që në këtë pjesë të trupit, qimet të shkurtohen por në asnjë mënyrë të shkulen!

Be the first to comment on "KUJDES – Depilimi në këtë zonë të trupit mund t’u shkaktojë vdekje të menjëhershme"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*