Kura 30 minutëshe që do t’iu lë pa fjalë : U nevojitet lëngu i qepës dhe Aloe Vera, trajtimi ideal për të

Disa nga faktorët kryesorë që shkaktojnë rënien e flokëve janë kushtet klimatike, mosha, niveli i lartë i stresit dhe dieta e varfër ushqimi. Mungesa e balancës hor. monale, faktorët genetik, inf. eksionet e skalpit të kokës dhe duhanpirja mund të shkaktojnë gjithashtu rënien e flokëve.

Ashtu siç mund të ndikojë edhe përdorimi i produkteve të pasura me kimikate, disa med. ikamente të caktuara.

Në këtë dukuri aspak të pëlqyer ndikojnë dhe sëm. undje të caktuara siç janë çregullime e tiroideve, imuniteti i dobët, anemia, pra, mungesa e hekurit si dhe sëm. undjet kro nike.

Lëngu i Qepës dhe Aloe Vera.

Falë nivelit të lartë të squfurit, lëngu i qepës është ndër metodat më efikase natyrale për forcimin e flokëve dhe parandalimin e rënies së tyre. Lëngu i qepës ndihmon në qarkullimin e gja. kut në rrënjët e flokëve, rigjeneron qelizat dhe redukton inflamacionin.

Vetitë antibakteriale të lëngut të qepës ndimojnë gjithashtu kundër bak. tereve dhe parazitëve. Ky lëng ndihmon në trajtimin e inf. eksioneve të skalpit të kokës, çka shkakton edhe rënien e flokëve.

Në një studim të publikuar në vitin 2002 (Journal of Dermatology), rreth 74 % e pjesëmarrësve në një eksperiment të cilët aplikuan lëngun e qepës përjetuan mbirjen e flokëve të reja.

Si T’i Përdorni.

Aplikoni lëngun e qepës direkt në skalpin e kokës. Mbajeni ashtu për 30 minuta dhe më pas shpëlajeni.

Më pas, lajini flokët si zakonisht. Një tjetër metodë është edhe përzjerja e tre lugë gjellë me lëng qepe dhe dy lugë gjelle me gjel aloe vera.

Mund të shtoni edhe një lugë vaj ulliri. Aplikoni masën në skalpin e kokës dhe lëreni të paktën për 30 minuta para se ta shpëlani. Përdorini këto dy metoda dy apo tre herë në javë.

Be the first to comment on "Kura 30 minutëshe që do t’iu lë pa fjalë : U nevojitet lëngu i qepës dhe Aloe Vera, trajtimi ideal për të"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*