Merkel përlot me fjalët/ Na zuri kjo e keqe, po do t’ia dalim

Merkel përlot me fjalët/ Na zuri kjo e keqe, po do t’ia dalim

Merkel përlot me fjalët/ Na zuri kjo e keqe, po do t’ia dalim

Kancelarja gjermane, Angela Merkel në fjalimin për Vitin e Ri thekson se këto janë kohë të vështira për Gjermaninë, bën thirrje për solidaritet në l u ftë kundër virusit dhe e quan këtë lu f të një “detyrë të shekullit”.Në fjalimin me rastin e Vitit të Ri, me gjasë fjalimi i fundit për këtë rast, kancelarja gjermane, Angela Merkel, ka pranuar, se këto kohë janë të vështira për Gjermaninë. “Këto ditë dhe javë, nuk ka asgjë për të zbukuruar janë kohë të vështira për vendin tonë.

Dhe do të jetë kështu për një periudhë, tha Merkel në fjalimin e publikuar paraprakisht. “Në 2020-n erdhi tek ne diçka, të cilën bota nuk e kishte llogaritur. Një virus, deri më atëherë i panjohur depërton në trupat tanë, në jetët tona. Ai na g odet aty, tek më njerëzorja: në kontaktin e ngushtë, në përqafime, në festime.”

Pandemia e Coronës dhe përballimi i saj sipas fjalëve të Merkelit paraqet “detyrën e shekullit në anën politike, shoqërore dhe ekonomike.”

Be the first to comment on "Merkel përlot me fjalët/ Na zuri kjo e keqe, po do t’ia dalim"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*