Merkel u bën thirrje ballkanasve të shkojnë për punë në Gjermani: Ligj të ri për lehtësim të procedurave

Merkel u bën thirrje ballkanasve të shkojnë për punë në Gjermani: Ligj të ri për lehtësim të procedurave

Merkel u bën thirrje ballkanasve të shkojnë për punë në Gjermani: Ligj të ri për lehtësim të procedurave

Gjermania në fillim të vitit të ardhshëm do të miratojë një ligj të ri i cili lehtëson procedurat për punëtorë që vijnë nga vende jashtë BE’së e që duan të punojnë në Gjermani.
Njoftimin e ka bërë vetë kancelarja gjermane Angela Merkel, duke treguar nevojën e shtetit të saj për më shumë punëtorë.
Ligji i ri për Punësim dhe Aftësim do të hyjë në fuqi më 1 mars 2020 dhe synon të hapë rrugën për punëtorët nga vendet jashtë BE’së.Sipas vlerësimeve të fundit, aktualisht atje janë 1.3 milion vende të lira pune .

Be the first to comment on "Merkel u bën thirrje ballkanasve të shkojnë për punë në Gjermani: Ligj të ri për lehtësim të procedurave"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*