Nuk do ta besoni çfarë të mirash përfitoni nëse flini me çorape çdo natë

Nuk do ta besoni çfarë të mirash përfitoni nëse flini me çorape çdo natë

Nuk do ta besoni çfarë të mirash përfitoni nëse flini me çorape çdo natë

A keni probleme me gjumin? Epo nuk jeni i vetmi!
Ju mund të keni provuar teknika të ndryshme të frymëmarrjes, të cilat thuhet të ndihmojnë që të bini në gjumë më shpejt.

Por është një tjetër mënyrë e shpejtë që mund t’ju ndihmojë të bini në gjumë – i kushtoni vëmendje asaj që keni veshur në shtrat – çorape, për shembull!

Thuhet se të flesh me çorape është e çuditshme dhe disa madje e konsiderojnë atë jo-higjienike.

Sipas studiuesve, ka disa avantazhe për të fjetur me çorape.

Ti bie në gjumë më shpejt
Çorapet ndihmojnë të ngrohni këmbët tuaja dhe të zgjeroni enët e gjakut në të njëjtën kohë.
Kjo pastaj sinjalizon trurin se është koha për të shkuar në gjumë, sipas studiuesve.

Ekziston një lidhje e qartë midis enëve të gjakut të zgjeruara dhe sa shpejt ne bie në gjumë, sipas studimeve në Universitetin e Bazelit, Zvicër.

Një jetë më e mirë seksuale
Sipas një studimi të raportuar nga BBC , studiuesit kanë zbuluar se gratë që flinin me çorapë kishin një shans dhe aftësi më të madhe për të arritur një orgazmë.

Nga pjesëmarrësit që mbanin çorape, 80 për qind e çifteve arritën një orgazmë.
Ata pa çorape? Vetëm 50 për qind.

Gratë kanë një shans më të madh për të bërë një orgazmë
Nga studimi i njëjtë i publikuar nga BBC, profesor Gert Holstege thotë se një tjetër çelës i orgazmës femërore është se ajo ndihet e sigurt dhe e rehatshme.
Me sa duket, çorapet mund të ndihmojnë duke bërë vetëm këtë.

Ndihmon kundër këmbëve të plasaritura
Mbajtja e çorape të pastra të pambukut pasi hidraton këmbët me një krem ​​të mirë këmbë mund të parandalojë këmbë të thatë nga plasaritje, sipas Healthline.
Megjithatë – NUK përdorni të njëjtën çorape që keni veshur gjatë gjithë ditës.
Kjo mund të rrisë rrezikun e infeksioneve bakteriale dhe kërpudhave.

Fenomeni i Raynaud – gishtat e bardhë
Sëmundja e Raynaud ndikon rreth 28 milionë njerëz në SHBA, sipas Shoqatës së Raynaud.

Sëmundja shkakton që enët e gjakut t’u përgjigjen anormalisht të ftohtit, duke ndikuar kryesisht në enët e vogla në duart dhe këmbët.

Mbajtja e çorapëve gjatë natës mund të ndihmojë në parandalimin e një sulmi duke mbajtur këmbët tuaja të ngrohta dhe duke lejuar qarkullimin e gjakut. /cc24News

Be the first to comment on "Nuk do ta besoni çfarë të mirash përfitoni nëse flini me çorape çdo natë"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*