Nuk e harroi tokën e të parëve/ Ukrainasja me origjinë shqiptare e thotë shkoqur: Unë flas shqip dua të jetoj në tokën e të parëve…

Vendlindje ka Ukrainën, por me kombësi është shqiptare. Quhet Nelly dhe flet shqip. Në një rrëfim Nelly flet për or igjinën e saj. Nelly ka lindur në Karakurt të Ukrainës, por me or igjinë është shqiptare.

“Nga Korça. Dhe ne flasim vetëm shqip. Kur linda, dëgjoja vetëm shqip. Jo rusisht, jo ukrainisht, vetëm shqip”. Më vonë Nelly kuptoi që ishte shqiptare ndodhi kur pa që nuk ngj asonte me fëmijët e tjerë.

Ukrainasja me origjinë shqiptare, kthehet të jetojë në vendin e të parëve (VIDEO) | Iliria News Agency

“Unë jam me flokë të zeza, sy të mëdhenj. Kur më pyesnin nga je ti? Nga cili vend i botës? Ti nuk je nga Ukraina. Unë thosha, po, kam li ndur këtu, vetëm se unë jam shqiptare me or igjinë”. Nelly tregon se përmes videokasetave, ajo ka mësuar të kë rcejë vallet shqiptare. Ndërsa më pas u di plomua, duke u përfaqësuar pikërisht me Shqipëri

Be the first to comment on "Nuk e harroi tokën e të parëve/ Ukrainasja me origjinë shqiptare e thotë shkoqur: Unë flas shqip dua të jetoj në tokën e të parëve…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*