Oh sa e dhimb shme o Zot! Ata e hum bën një djalë disa muajsh, por me vajzën ndodhi mrekullia. Historia e ç iftit shqiptar na përlot…

Oh sa e dhimb shme o Zot! Ata e hum bën një djalë disa muajsh, por me vajzën ndodhi mrekullia. Historia e ç iftit shqiptar na përlot…

Oh sa e dhimb shme o Zot! Ata e hum bën një djalë disa muajsh, por me vajzën ndodhi mrekullia. Historia e ç iftit shqiptar na përlot…

Në kohët e sotme, mundësitë dhe informacioni janë të pa kufizuara, e natyrisht, mos të raftë halli se do përpiqesh me të gjitha format për ta zgjidhur. Por kjo bëhet më e vës htirë vecanërisht kur bëhet fjalë për dritën e syve tanë, fëmijët, që kur janë të vegjël na vendosin akoma edhe më shumë në pozita të vës htira, për shkak të pro blem atika ve që prindërit shpesh nuk i kuptojnë.Një rast fatlum, na bën të themi se duhet pasur shumë kujdes me fëmijët, e nuk duhet lënë vend pa pyetur e informacion pa marrë. Doktoresha e njohur Genta Dedej, na ka treguar një histori të një fëmije që dy shohej për së mun djen e rën d ë të le uce mis ë, por që fatmirësisht, në bazë të një analize të posacme, u zbulua se fëmija nuk përthithte në tru sic duhej vitaminën e nevojshme për të jetuar.

Ja cfarë shkruan doktoresha: “D ysho hej per Leu c em i, doli qe kishte pr obl e me me vitaminen B12. Pse i rekomandojme analizat gjenetike? Ja nje rast i treguar me fytyre dhe emer. Nje vajze 6 muajshe, e lindur me di fek te ne palcen e kockes. Vellai i saj vd e s ne moshen 7 muajshe, me te njejten diagnoze. Sipas kesaj diagnoze, duhej te bente transplantin e palces, i cili i ka shanset e shpetimit 50%.

Kur lindi vajza, prinderit vendosen ti benin analizen gjenetike, TRIOEXOME. Rezultati i analizes tregoi qe: Femija kishte nje di fe kt ne transportin e vitamines B12 nga gjaku, ne qelizen e trurit. TCN2 de fe ct. Si u trajtua? Leila, u trajtua veç me doza te larta te vitamines B12, dhe gezon shendet te plote. Pra, dy sho hej per le uçe mi, dhe doli se nuk perthithte vitaminen B12 ne tru, pavaresisht se ne g ja k nivelet e saj ishin normale”.

Be the first to comment on "Oh sa e dhimb shme o Zot! Ata e hum bën një djalë disa muajsh, por me vajzën ndodhi mrekullia. Historia e ç iftit shqiptar na përlot…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*