Pak Vëmendje, Mjeku I Njohur : Personat Që Vuajnë Nga Ky Problem Nuk Duhet Kurrësesi Të Konsumojnë Lakrën Turshi, Ja Përse LAJME

Naturologu Georgije Nazarov paralajmëron për efektin e mundshëm të dëmshëm për shkak të mënyrës së përpunimit të kësaj perime

Megjithatë, është e nevojshme të shikohen veprimet pozitive dhe negative të lakrës turshi – thotë naturologu rus, Nazarov.

– Për t’i vënë lakrat turshi përdoret sasi e madhe e kripës, gjë që nuk është e shëndetshme, aq më parë që pas ushqimit pihet sasi e madhe uji.
Kur në organizëm futet sasia e madhe e kripës personi mund të sëm. uret nga ngritja e shtypjes së gja. kut, kripa në organizëm bëhet ngarkesë për veshka, shtresohet në nyja dhe enë të gja. kut.

Për shkak të kripës, teprica e lëngjeve ngelet në trup dhe vështirë nxirret jashtë, ndërkaq kripa çrregullon raportin e kaliumit dhe natriumit, andaj ndikon në ngërçe të muskujve, aq më parë rreth qafës dhe kurrizit.

Be the first to comment on "Pak Vëmendje, Mjeku I Njohur : Personat Që Vuajnë Nga Ky Problem Nuk Duhet Kurrësesi Të Konsumojnë Lakrën Turshi, Ja Përse LAJME"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*