Si çift dhe të dashuruar, ata zbulojnë se janë vëlla dhe motër…


Dëshira për mëmësinë dhe dëshira për të pasur fëmijë janë ndjenja të thella dhe të fuqishme, por ndonjëherë natyra është kapriçioze. Konceptimi i një fëmije mund të vijë natyrshëm tek një grua dhe mund të jetë i vështirë për një tjetër. Për të korrigjuar prob.lemet e infertilitetit dhe sterilitetit, disa çifte mund të përdorin disa teknika. Në feko.ndimin Vi.tro, mbarësimi artificial me dhurimin e spe.rmës dhe trajtime kirurgjikale është i mundur. Georgia Bond lindi nga një inseminim me dhurimin e spe.rmës. Ajo që ajo zbulon më pas është e mahnitshme! Për disa vite, dhurimi i spe.rmës është legalizuar në Francë për të ndihmuar dhe lejuar çiftet të kenë fëmijë . Më shumë se 1.300 çifte franceze trokasin në derën e Qendrës së Studimit dhe Konservimit të Vezëve dhe Spe.rmës (CECOS) për të përfituar nga një dhurim i spe.rmës. Dhe rreth 23,000 fëmijë lindin çdo vit në Francë nga donatorë anonimë të spe.rmës. Eshtë historia e Georgia Bond, e lindur nga dhurimi i spe.rmës së një personi anonim. Për vite me radhë Xhorxhia kishte një marrëdhënie dhe marrëdhënie unike me Jack Bowman, i cili gjithashtu u konceptua nga fekondimi artificial falë një donatori anonim.

Disa javë më parë, Georgia dhe Jack mësuan se ata më në fund mund të hyjnë në origjinën e tyre dhe kështu të zbulojnë identitetin e dhuruesit. Në të vërtetë, në moshën 18 vjeç, fëmijët e konceptuar nga feko.ndimi mund të hyjnë në regjistrat e tyre. Xhek ishte i pari që pranoi të tijin. Ai zbulon identitetin e babait të tij por mëson gjithashtu se ai ka një motër të lindur në 1998, është në të njëjtin vit të lindjes së mikut të tij më të mirë Gjeorgji. I befasuar nga ky informacion, Xhorxhia nga ana tjetër kërkoi dosjen e saj të analizave. Verdikti! Xhorxhia dhe Xheku janë vërtet vëllezër dhe motra.

Ky publikim në Facebook dhe Twitter ka lëvizur më shumë se 81,000 njerëz dhe ka bërë gumëzhitje në internet. Jack madje u kërkoi miqve të tij që të ndalonin duke u përgjigjur gazetarëve sepse kjo temë është çështje private për të. Fëmijët australianë të konceptuar nga dhurimi i spe.rmës mund të hyjnë në të dhënat e tyre vetëm në moshën 18 vjeç, përveç në shtetin e Victoria, ku fëmijët dhe donatorët mund të kenë të gjitha informacionet e nevojshme. Dhurimi anonim i spe.rmës dhe i oociteve në Australi është i ligjshëm që nga viti 1998.

Be the first to comment on "Si çift dhe të dashuruar, ata zbulojnë se janë vëlla dhe motër…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*