Si i kanë lënë ashtu/ Motrat shqiptare s’kanë as bukë të hanë: Jetojmë me lëmosh: Vetëm njëra-tjetrën kemi


E vetmja mbështetje që kanë është njëra–tjetra. Kjo është historia e tri shtë e 3 motrave Çokaj, në Grudë- Fushë të Gruemirës në Malësi të Madhe.

Dy motrat e mëdha nuk u martuan asnjëherë për shkak të problemeve të shëndetit mendor dhe në këto kushte, motra e trete Zukja, vendosi të sakr ifikonte veten duke i kushtuar gjithë jetën përkujdesit ndaj Dushes dhe Mines. Por edhe ajo sot, është e sëmurë r ëndë.

Mineja 80 vjeçe dhe Dushja 74 që sigurojnë bukën e gojës duke kërkuar lëmoshë në rruge dhe tek var rezat e fshatit kanë vetëm një kërkesë.

Apeli për ndihme shkon për bashkinë e Malësisë së Madhe, institucionet shtetërore, shoqatat e ndryshme dhe shoqërinë civile, në mënyre që të ndihmojnë 3 motrat e vet muara Cokaj jo vetëm me ushqime por edhe me ndërtimin e një banese.

Be the first to comment on "Si i kanë lënë ashtu/ Motrat shqiptare s’kanë as bukë të hanë: Jetojmë me lëmosh: Vetëm njëra-tjetrën kemi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*