Sot ka datëlindjen i madh Mirush Kabashi, vetëm shëndet e të mira për kolosin shqiptar

Mirush Kabashi (1948). Aktor. Lindi ne Shkoder, nga nje familje gjakova nga i ati, me 18 prill, por u rrit ne Durres. Me 1970 u diplomua aktor ne Institutin e Larte te Arteve ne Tirane dhe filloi pune ne teatrin “Aleksander Moisiu” te Durresit.

Aty, vazhdoi deri ne vitin 1994, duke kryer edhe detyren e drejtorit, 1991-1993. Me pas punoi ne Televizionin Shqiptar, ne departamentin e Programeve Artsitike si ideator dhe prezantues, kurse nga 2002 e ne vijim ne Teatrin Kombetar.

Nga viti 1985, me periudha te nderprera, eshte aktivizuar si pedagog i “Mjeshterise se Aktorit” prane Akademise se Arteve.

Be the first to comment on "Sot ka datëlindjen i madh Mirush Kabashi, vetëm shëndet e të mira për kolosin shqiptar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*