Studimi I Fundit : Ideal Për Personat Që Janë Mbi 50 Vjecë, Duke Filluar Nga Forcimi I Ko Ckave E Deri Tek Përmirsimi I Shikimit

Lulelakra dhe brokoli janë pjesë të së njëjtës familje. Konsumatorët shqiptarë kanë një traditë shumëvjeçare në përdorimin e lulelakrës, ndërkohë që brokoli mund të quhet një hyrje e re në recetat e gatimit të amvisave të vendit tonë.

Të dyja këto perime kultivohen gjerësisht në Shqipëri dhe të dyja janë të shëndetshme dhe plot vlera. Por nëse do t’i krahasonim, do të zbulonim shumë të veçanta mbi përmbajtjen e vitaminave dhe mineraleve.

Kemi bërë një krahasim të vlerave të brokolit dhe lulelakrës dhe kemi zbuluar të dhënat e mëposhtme.
Vlerat ushqyese të lulelakrës

Një filxhan me lulelakër të gatuar përmban 28 kalori. Në të gjenden 2 gramë proteina dhe 12 përqind të do. zës ditore të fibrës. Lulelakra është një burim i mirë i vitaminës C.

Në një racion të vetëm, do të mund të plotësoni të gjithë do. zën e nevojshme ditore.

Vitamina K është e domosdoshme për një zemër të shëndetshme dhe kocka të forta. Folati dhe vitamina B6 që gjenden tek lulelakra janë gjithashtu të rëndësishme për një metabolizëm dhe gj. ak të shëndetshëm.
Vlerat ushqyese të brokolit

Por brokoli është një burim edhe më i shkëlqyer i vitaminave dhe mineraleve. Në një filxhan me brokoli të gatuar gjenden 54 kalori dhe 4 gramë proteinë bimore

Në të gjendet gjithashtu 20% e do. zës së rekomanduar të fibrës. Ky racion me brokoli plotëson nevojat ditore për vitaminë C, K, A dhe folat.

Siç e dini, vitamina A përmirëson shikimin, por është e rëndësishme edhe për lëkurën. Brokoli është i pasur me vitaminë B6, kalcium, hekur dhe vitaminë E.
Hekuri është i domosdoshëm për një gj. ak të shëndetshëm, ndërkohë që kalciumi forcon kockat dhe hor. monet.

Be the first to comment on "Studimi I Fundit : Ideal Për Personat Që Janë Mbi 50 Vjecë, Duke Filluar Nga Forcimi I Ko Ckave E Deri Tek Përmirsimi I Shikimit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*